Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Most, hogy szilveszter este van és 28 évemben először egyedül, de tényleg teljesen egyedül vagyok... valahol a nagyváros egy kis zugában... és egyre távolabb érzem már a villamosokat, a buszokat, a nyüzsgést, az embereket.

De csak ma estére, mert ez az este más. Ez az este az, amire szükségem van. Sorozatos önelemzés és önértékelés után döntéseket kell hoznom. Vagy talán már meg is hoztam őket a napokban, amíg latolgattam az eshetőségeket.

Most azonban nem erről akarok beszélni... Kicsit nosztalgiázni szeretnék, mert ez még 2013... még egy kicsit, alig 135 percig. (kb.)

Napok óta pakolászok a régi jegyzeteim, füzeteim között. Sok apró kincsre bukkantam. Valaha még én is voltam álmodozó tini és persze írogattam listákat arról, hogy miket szeretnék megtenni az életben vagy mit tartok szépnek és fontosnak.

Muris visszaolvasni közel 10-15 év távlatából ezeket a sorokat.

Jókat derülök, ahogy a rég eltemetett emlékeket megelevenednek a fejemben...

Az egyik listát kicsit kipofoztam a mai énem szerint, ezt szeretném most megosztani veled. Kérlek hallgasd ezt miközben olvasod: 

***

1. Felébredni az éjszaka közepén és rájönni, hogy van még néhány órád az alvásra.

2. Egy szép álom, amire emlékszel. (Ezeket érdemes lejegyezni a szűkösebb időkre)

3. A nap felkelte és a naplemente színeinek bűvöletében lenni. (saját fotó: 2013-10-08, Munkába menet reggel. "Ébred a város. De azt színkavalkádot és az érzelemvilágot, ami itt lüktet, nincs az a kép, ami visszaadja.")

1378011_745130528834259_191469340_n.jpg

4. Nyújtózkodva az ágyban maradni és hallgatni az esőt.

5. Ritkán hallgatok rádiót, így igazán nagy élmény, ha rá számon magam és amikor bekapcsolom, akkor egy kedvenc zene üti meg a fülem.

6. Utazni... mindegy vonattal, busszal vagy autóval, de nézni a tájat miközben a füledben duruzsol a zene és a gondolataid mérföldekre...

7. Egy zsúfolt szupermarketben találni egy olyan pénztárt, ahol nem állnak előtted egy megszakadni készülő bevásárló kocsival.

8. Vannak boltok, ahová nem megyünk be, mert azt mondjuk: "Nekem ez túl drága." Pedig hetek óta nézegeted azt a felsőt a kirakatban. Mindig megnézed, amikor arra jársz... és egyszer csak leárazzák és nálad pont van pénz :)

9. Mosolyogni szívből vagy kacagni... Olyan ritkán kacagunk, de milyen jó is, amikor rég elveszettnek hitt dolgok, amiket persze mi pakoltunk el, de valaki máson keressük, végre előkerülnek. Mondjuk jön a tél és előkerül a téli kabát, aminek a zsebében rábukkansz a kedvenc tolladra, amit persze tavaly óta keresel és azt hitted, hogy az Öcséd nyúlta le...

De ide sorolnám a könnyeinket is... a boldogokat és a szomorúakat is, mert ez is az érzelmeink kifejezései közé tartozik és éppen annyira fontos, mint az önfeledt kacagás.

936866_451473834936043_570990658_n.jpg

10. Egy meleg zuhany némi fagyoskodás után...

11. A tenger morajlását hallgatni...

12. Körhintán ülni... azon a régi láncos hintaszerű ringlisen, ahol szabad vagy, mint a madár...

korhinta.jpg

13. Igazi levelet kapni... Olyat, amit a postáshoz, kézzel írják... de lehet képes lap is... a lényeg, hogy kézzelfogható legyen. Ez általában olyan valakitől érkezhet, aki valaha közel állt hozzád és annyira romantikus és álmodozó, mint te magad vagy.

14. Ritka, de hosszabb telefonbeszélgetések valakivel, aki messze él tőled, de fontos neked. Nem baj, ha hosszú és drága, csak az a fontos, hogy hallod a hangját...

15. Egy önzetlen dicséret...

16. Megnyerni egy igazán szabályos versenyt.

17. A véletlen találkozások... Összefutni valakivel az utcán, akit nagyon rég láttál, és rájönni, hogy dolgok - jók és rosszak - sohasem változnak...

18. A frissen mosott ruhák illata a szélben...

19. Átölelni valakit, aki fontos neked. (Azt gondolom, hogy az ölelés valami olyasmi, amikor testet akarok adni az érzéseimnek, amikor azt akarom, hogy a másik fizikai valójában élje meg azt, amit felé sugárzok. ~ Talán ide tartozhat az érintés is vagy a vágy az érintésre... Nagyon igényünk van a fizikai kapcsolatra.)

www.tvn.hu_1e50ccd0f205737ff6235e9ae9b1875f.jpg

20. Az előzőekből kifolyólag --> Szeretni és szeretve lenni... és annak az embernek az érintését érezni és a karjaimban lenni.

+1. Utoljára hagytam azt, amit már mindenki sejt... Mert én is bármennyire ellene beszélek... mert éppannyi rossz, mint ahány jó oldala van... mert egyszer felemel, máskor letaszít... Akkor is a szerelem a legintenzívebb érzés... Gyűlölsz és szeretsz egyszerre... Hagynád a francba, mégis mindent megteszel érte...

Hiszem, hogy az életben többször szerethetünk, de azt gondolom, hogy szerelmesek, csak egyszer lehetünk igazán...

Tudod mikor szeretsz igazán?! Amikor képes vagy feladni minden kicsinyességed és félelmedet valakiért, aki nem biztos, hogy ugyan így érez.

Mert a szerelemesnek lenni valakibe azt jelenti, hogy döntöttél, hogy ítélkeztél magad felett és odaígéred magad bármi áron!

igazi-szerelem.jpg

Szerző: Dusé  2013.12.31. 23:19 Szólj hozzá!

Címkék: zene fájdalom csók szerelem lélek félelem gondolatok hit remény vágy szeretet szenvedély vágyakozás igaz érzés türelem feladás neked önmagam

A bejegyzés trackback címe:

https://duse.blog.hu/api/trackback/id/tr195703014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása